ΤΩΡΑ: Το υποβρύχιο S-120 Παπανικολής «στέλνει» τους Τούρκους στο πάτο του Αιγαίου ( video )

Τα όσα λένε στελέχη του ΠΝ είναι συγκλονιστικά και δείχνουν την αποφασιστικότητα τους. Το μήνυμα προς την Τουρκία είναι σαφέστατο.

Πανέτοιμο είναι το ΠΝ και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να στείλουν τους Τούρκους στο πάτο του Αιγαίου. Για πρώτη φορά θα δείτε πλάνα από το εσωτερικό του υποβρυχίου S-120 Παπανικολής το οποίο συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση με καταδίωξη εχθρικού υποβρυχίου το οποίο και «βύθισε».
Το δεύτερο βίντεο που θα δείτε συγκλονίζει. Μόλις χθες o χειριστής του «Χιούι » που μετέφερε τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΣ από τον Έβρο στην 1Η Στρατιά πέρασε από το Περιβόλι της Παναγιάς ….Ο Μοναχός βγήκε στο Σκάλωμα ανεμίζοντας και χαιρετώντας το Πολεμικό μας! Οι Ελληνικές ΕΔ όπως σας ενημερώσαμε χτες βρίσκονται σε εγρήγορση, έχουν τεθεί σε πλήρη ανάπτυξη και είναι ετοιμοπόλεμα σε χώρους διασποράς Α/Α “OS/AK” , ενώ σε νησιά και μικρονήσια έχουν τοποθετηθεί και καταδρομείς.

Τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ είναι τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN(S-120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ , S-122 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) σχεδίασης HDW κατασκευής των 3 εξ αυτών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Τα υποβρύχια μήκους 65,3μ., πλάτους 6,3μ. εκτοπίσματος 1858τόνων με ταχύτητες 10,5κόμβων/21κόμβων σε επιφάνεια/κατάδυση φέρουν το νέο σύστημα AIP τύπου ενργών κυψελών μαζί με ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW που επιτρέπει έτσι την συνεχόμενη κατάδυση για 13 ημέρες με χαμηλή βέβαια ταχύτητα.

Φέρει σύστημα διεύθυνσης βολής ISUS της ATLAS ELEKTRONIK, με εναλλάξιμες κονσόλες πολλαπλών λειτουργειών νέα γενιάς συστήματα ναυτιλίας RADAR, ESM, GPS, ιστοί OPTRONIC με πολλαπλές δυνατότητες απεικόνισης και συνδυασμό παθητικού SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR. Και εδώ το πλήρωμα είναι στα 37 άτομα με την αυτονομία να ανέρχεται στις 50 ημέρες (περιορισμός τροφίμων).

Έτσι ο υποβρυχιακός μας στόλος είναι σε άριστο επίπεδο υλικού με την όπως αναφέραμε προβληματική κατάσταση της μη απόκτησης νέων τορπιλών που θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων ηλεκτρονικών συστημάτων περιοριζόμενοι στις παλαιότερες SUT Mod 0 και SST-4.

Ο χρήστης Navalanalysis μέσω φωτογραφιών μας βοηθά να δούμε τη διαμόρφωση αλλά και τον μετασχηματισμό του κύτους μετά τις τροποποιήσεις που υπέστη μετά την διαδικασία εκσυγχρονισμού που εκτός των άλλων πρόσθεσε επιπλέον μέτρα στο μήκος του σκάφους και ένα νέο πυργίσκο.

periv
wkeanos-3
wkeanos
wkeanos-2

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αφορούσε αρχικά 3 υποβρύχια του τύπου κάτω από το πρόγραμμα Neptune II που υπογράφηκε το 2002 ύψους 826εκατ.ευρώ που εκτός των άλλων συστημάτων θα προσέθετε και δυνατότητα αναερόβιας πρόωσης μέσω συστήματος ΑΙΡ.

Συνολικά στο υποβρύχιο έχει εγκατασταθεί νέο ΚΠΜ τύπου ISUS 90-46 με τέσσερις κονσόλες, νέο σύστημα ελέγχου πλεύσης/βάθους S53 της Raytheon Marine, δύο Συστήματα Αδρανειακής Ναυτιλίας (INS), νέο ραντάρ επιφανείας, νέο ESM το UME-100HN της Avitronics, ηλεκτροπτικό ιστό OMS 100EO, την εγκατάσταση συστήματος αντιμέτρων τορπιλών CIRCE, καθώς και συστήματος βολής βλημάτων Sub-Harpoon σε δύο από τους τορπιλοσωλήνες, καθώς και νέα συστήματα επικοινωνιών με τη χρήση Δορυφορικών Επικοινωνιών (SATCOM) και τερματικού Link 11.



Έτσι συγκολλήθηκε ένα τμήμα μήκους 6,5μ πίσω από την υπερκατασκευή για την τοποθέτηση του συστήματος AIP τύπου κυψελών με σκοπό έτσι να αυξηθεί η αυτονομία του υποβρυχίου ώστε η διάρκεια πλεύσης σε κατάδυση με 4 κόμβους χωρίς αναπνευστήρα να ανέρχεται από 95 σε 362,5 ώρες, ενώ η επικάλυψη της νέας έλικας με μεγαλύτερο αριθμό πτερυγίων να εξασφαλίζει χαμηλότερο ίχνος θορύβου.

Το εκτόπισμα πλεόν του υποβρυχίου ανέρχεται στους 1615 τόνους σε κατάδυση, η ταχύτητα στην επιφάνεια είναι στους 11,5 κόμβους και σε κατάδυση στους 22 κόμβους, το μήκος στα 62,3μ, το πλάτος στα 6,26μ. ενώ το πλήρωμα ανέρχεται στα 30 μέλη με αυτονομία 50 ημερών.


http://www.pentapostagma.gr/
loading...