"Αγκάθι" για την κυβέρνηση ο Μαρινάκης...

Μαρινάκης
… Και το αίτημα του να εκπέμψει το νέο κανάλι...

Η κυβέρνηση έχει κλείσει τα μέτωπα με τους καναλάρχες και πρόθεση της πλέον φαίνεται να είναι να ξεχαστεί η ατυχής ιστορία των τηλεοπτικών αδειών όπως εξελίχθηκε… Μάλιστα είναι γεγονός ότι σε...
αυτή την προσπάθεια της έχει αρωγό τα ίδια τα κανάλια που συμβάλλουν με τον τρόπο τους να ξεχαστεί η υπόθεση, αφού στην πραγματικότητα βγήκαν κερδισμένα με την απόφαση του ΣτΕ και στη συνέχεια με τη σύσταση του ΕΣΡ που σήμερα συγκροτείται σε σώμα.

Μέσα σε αυτό όμως το φαινομενικά ρόδινο περιβάλλον… υπάρχει ένα «αγκάθι» που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μαρινάκης και συγκεκριμένα με την απαίτηση του επιχειρηματία να εκπέμψει το κανάλι του εδώ και τώρα!

Αγνοώντας λοιπόν για λόγους συντομίας τα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας που έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμία ενόχληση του εφοπλιστή Μαρινάκη από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο συγκεκριμένο θέμα… Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι σφοδρα ενοχλημένος με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα με τον υπουργό Νίκο Παππά! Ωστόσο ο επιχειρηματίας δεν προτάσσει αυτή τη στιγμή τη δυσαρέσκεια του… Αφού πρωτίστως τον ενδιαφέρει η επένδυση του στην τηλεόραση και πώς θα βρεθεί τρόπος να εκπέμψει το κανάλι το συντομότερο! Διότι κατά τα άλλα ο επιχειρηματίας και ενοχλημένος φέρεται και μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά είπαμε ότι δεν είναι αυτό το μείζον!

Αντίθετα το μείζον για τον Βαγγέλη Μαρινάκη όπως προκύπτει και από το σχετικό ρεπορτάζ των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» είναι η εκπομπή σήματος για το κανάλι με το όνομα ONE εδώ και τώρα! Με επιχειρήματα εύλογα που προβληματίζουν την κυβέρνηση… Οχι όμως ως προς τη διάθεση της να ικανοποιήσει το αίτημα του επιχειρηματία… Κάθε άλλο, αφού κατι τέτοιο επιθυμεί και η ίδια… Αλλά για το ενδεχόμενο, ικανοποιώντας τον Μαρινάκη, ξαναφουντώσει τη σύγκρουση με τους υπόλοιπους καναλάρχες… που με κόπο κατάφερε να «υπογράψει» μαζί τους ανακωχή!

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση από τη μια πλευρά θελει να ξεχαστεί το θέμα των αδειών και από την άλλη η εκκρεμότητα Μαρινάκη κινδυνεύει να της τινάξει στον αέρα το σχεδιασμό για φυγή από το δυσάρεστο αυτό θέμα! Δηλαδή, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Διότι τι υποστηρίζει η εταιρία Alter ego συμφερόντων Μαρινάκη; Μεταξύ άλλων, αφού κανένας αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει τηλεοπτική άδεια, γιατί το ONE να έχει άλλη μεταχείριση; Και ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά να επιβεβαιώσει μαζί με τις άλλες Αρχές ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου όπως είναι ο ίδιος. Επίσης υποστηρίζει πώς είναι δυνατόν όλο αυτό το διάστημα τα κανάλια να μιλάνε για έλλειψη πολυφωνίας (με το διαγωνισμό για τις 4 άδειες) και να μην επιθυμούν την είσοδο ενος νέου παίκτη, διεκδικώντας το επάγγελμα του καναλάρχη να παραμείνει κλειστό;...

enimerosi24.gr
loading...