«The Voice» ή πως απ’ τα πολλά σόου τελείωσαν τα ταλέντα

Το «The Voice» στον ΣΚΑΪ, χωρίς το στοιχείο της έκπληξης μιας και η δομή και η λειτουργία του talent show είναι γνωστή και δοκιμασμένη, απ τον μέγα σ αυτά ΑΝΤ1 και ιδιαίτερα γνώριμη στο κοινό. Το ίδιο πολύ φορεμένοι είναι και οι δυο εκ των κριτών οι κυρία Έλενα Παπαρίζου και ο κ. Σάκης Ρουβάς!
Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα
Έχουν περάσει απ όλους τους ρόλους σε αντίστοιχα προγράμματα εδώ και στο εξωτερικό. Μέλη επιτροπής, διαγωνιζόμενοι, παρουσιαστές, καλεσμένοι. Τα δύο νεώτερα μέλη της επιτροπής και εντελώς καινούργια στο είδος της τηλεόρασης, οι κύριοι Μαραβέγιας και Μουζουράκης, δεν μας άφησαν και καταπληκτικούς απ το ταλέντο τους στην επικοινωνία, με υπερβολική επίδειξη του σπινθηροβόλου πνεύματος τους, της μεταξύ τους σχέσης και των γνώσεων τους. Όταν έχεις δει σε αντίστοιχες επιτροπές Φασουλή, Δανδουλάκη, Φιλιππίδη, Μουτσινά, Γεννατά, Ζαχαράτο, Βανδή, Κωστόπουλο, αλλά και Ζήνα, Ρέμο, Κούκα, Βαρδή, τόσους και τόσους, οι δύο ομοειδείς νεαροί λίγα μπορούν να κομίσουν, ειδικά με υστερικές υπογραμμίσεις του ανατρεπτικού τους, ύφους.
voice-3
Τώρα, κακά τα ψέματα, λίγες ανατροπές, καθόλου αβαν γκαρντ και τίποτα εναλλακτικό και υποδόριο στοιχείο δε ταιριάζει με την ιδία την φύση των τάλεντ σόου. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε την έλλειψη λαϊκού μέλους στην επιτροπή, όταν γνωρίζουμε πως στη χώρα μας, όλοι καλλιτέχνες μέλλον δεν έχουν εκτός μπουζουκιού και όλοι οι ποπ σταρ έχουν ανάγκη ένα βαρύ λαϊκό όνομα για να υπάρξουν στις πίστες, τότε ένα κενό, ήδη, φαίνεται, χαώδες στο απλό, πρωταρχικό στήσιμο της εκπομπής.
Η παρουσία του Σάκη Ρουβά, από παρουσιαστή χρόνων σ αυτά τα είδους τηλεοπτικά προγράμματα, σε κριτή, ούτε μας αιφνιδιάζει, ούτε καν μας ιντριγκάρει να τον δούμε για το κάτι διαφορετικό, επειδή ούτως η άλλως, τον βλέπουμε συνεχώς, σε διαφορετικά πράγματα και συνεχώς μπροστά μας, να τα κάνει όλα πια και να συμφέρει. Ίσως ήρθε ο καιρός, να αγνοήσει τις αυλές και τους αυλικούς και να πάψει να σπαταλιέται σε κάθε λογής εμφάνιση, αλλά να προσφέρει και στον εαυτό μιας δημιουργική αγρανάπαυση, για να συνεχίσει να παράγει στο μέτρο της διατήρησης αυτής της ποιότητας – της όποιας!- των επιδόσεων του και των ανησυχιών του. Όσο για την κυρία Παπαρίζου, πάει καιρός που η ποιητικότητα της εφηβικότητάς της και της αθωότητας, έχουν χαθεί. Τα αναπολεί και τα ψάχνει, υιοθετώντας περσόνα σεξ σίμπολ και αυθεντίας. Όμως, δεν αγαπήθηκε για αυτά, αλλά για τα απροκάλυπτα αντίθετα τους.
voice-2
Οι υποψήφιοι, τώρα! Εντυπωσιακό είναι, όσο κι αν προσπαθούν να επιβάλλουν με προπαγανδιστικές μεθόδους θαυμάζοντας τα ταλέντα, το ότι συμμετέχουν πολύ μικρές ηλικίες. Φυσικά έχουν εξαντληθεί οι πόροι για τον μοναδικό και αναμφισβήτητο τραγουδιστή, που μπορεί να υπάρχει ακόμα εκεί έξω και να μην έχει πάει σε άλλα κι αλλά σόου. 10.000.000 χώρα όλη κι όλη! Τα 5.000.000 τραγουδάνε ικανοποιητικά και το 1.000.000 έχει πάει, ήδη, σε διαγωνισμούς ταλέντου, απ τα αναψυκτήρια του Οικονομίδη μέχρι το X factor που πριν λίγες μήνες, παρουσίαζε, ο επίτροπος τώρα, Σάκης Ρουβάς.
Οι υποψήφιοι, ακόμη και όταν τραγουδούν ικανοποιητικά ένα απ τα απλά τραγούδια, ας πούμε της Βίσση και όχι απ αυτά των απαιτήσεων, που δείχνει την καλλιεργημένη φωνάρα της, γονατίζουν, στριμώχνονται, παθιάζονται, υποφέρουν, σφίγγονται και κάνουν σα να τραγουδούν, τουλάχιστον, Μπίλι Χολιντέι, ενώ αντίστοιχη αντιμετώπιση έχουν απ την κριτική επιτροπή, που σφαδάζει από ενθουσιασμό και ψάχνεται μήπως της βρίσκεται κάνα εύκαιρο Γκράμι να το απονείμει! Κάποια βράδια, η Αννιτα Πάνια με το «Κάνε μου like» έχει κάτι λαϊκές φωνάρες, που βάζουν τα γυαλιά στο σοβαροφανές και τάχα παγκόσμιο ως φαινόμενο Voice του ΣΚΑΪ.
voice-1
Το πιο εμπνευσμένο στοιχείο σ αυτό το σόου που μοιάζει να στήθηκε πολύ πρόχειρα, ενώ η σύγκριση με το Αντενικό προηγούμενο του, το κάνει ακόμα πιο άτυχο, είναι ο παρουσιαστής. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι έξυπνος, απλός, κανονικός, με σπάνιο χιούμορ και πάνω απ όλα με βαθύτατη ανθρωπιά, αυτοσαρκασμό, ευγένεια και διακρινόμενη ευαισθησία. Μιλά με τις οικογένειες των υποψηφίων και στήνει μικρές παραστάσεις με αρχή – μέση – τέλος, ενώ αγαπά τους ανθρώπους και νοιάζεται για αυτούς, όχι βαριεστημένα, όπως άλλοι ομόλογοι του, στο παρελθόν, που έμοιαζαν να ανησυχούν μη και λερωθούν απ την επαφή με τους «απλούς» και όχι τους «επώνυμους»!
voice-kapoutzidis-1
Επίσης ο Καπουτζίδης δε κάνει σαρδάμ, λέει όλα τα σύμφωνα και δεν γαντζώνεται από το οτο κιού, αλλά είναι διαβασμένος και με ικανότητα για να κάνει αυτή τη δουλειά, που μοιάζει εύκολη ενώ δεν είναι, αλλά και που δεν της αρκεί μια φωτογένεια μόνο, ή καλές δημοσιές σχέσεις. Για την αξιοποίηση αυτή και τη παρουσία του Γιώργου Καπουτσίδη, συγχωρείται για την υπόλοιπη συνολική απροσεξία και ευκολία του ο ΣΚΑΪ!
loading...