-Ερντογάν, πάρε πίσω τις 18 βραχονησίδες που είναι τουρκικές!!!


Απίστευτο παραλήρημα από τον ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης ο οποίος εμφανίζεται πιο γεράκι από τον Ερντογάν.
Για την επιθετικότητα των Τούρκων προειδοποιεί και ο καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Ιωάννης Μάζης, ο οποίος μιλώντας στο Real fm έκανε λόγο για νέο σκηνικό Ιμίων στο πλαίσιο της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Ο κ. Μάζης προσδιόρισε τις αρχές Ιανουαρίου ως την ημερομηνία που η Τουρκία θα επιχειρήσει κάποια προβοκατόρικη ενέργεια. Προέβλεψε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την πρωτοχρονιά, θα υλοποιήσει την απειλή του να ανοίξει τα σύνορα σε 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο σκηνικό Ιμίων στο Αιγαίο. Ο κ. Μάζης εντοπίζει την περιοχή Οινουσών-Παναγιάς ως την περιοχή που ο Ερντογάν θα δημιουργήσει ένταση. «Θα προσπαθήσει να εξαπολύσει στη θάλασσα πρόσφυγες και στη συνέχεια να τους διασώσει με τουρκικά σκάφη, ώστε να υπογράψει ακόμη μια φορά την αμφισβήτηση που έχει σ’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί “γκρίζες ζώνες”».
thumbs_b2_5988319f8fdeb1b2d254a9a38518f52e thumbs_b2_af075e90875e107a1963c799eb861a61
Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Ερντογάν περιμένει να πλησιάσει η στιγμή της ορκομωσίας του Ντόναλντ Τραμπ για να κάνει την προβοκάτσια του στο Αιγαίο ή τη Θράκη. Μάλιστα οι τουρκικές εφημερίδες αφιερώνουν ολόκληρα ρεπορτάζ για τους Τούρκους του επιτελείου του Τραμπ (το ίδιο κάνουμε κι εμείς με τους δικούς μας) ενώ έλαβε μεγάλη έκταση στην Τουρκία η δήλωση της κόρης του Τραμπ ότι θαυμάζει τον Ερντογάν. Η Ιβανκα δεν το είπε τυχαία. Μόλις το 2012 με τη συμμετοχή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ουρανοξύστη 76 ορόφων στην Κωνσταντινούπολη το οποίο έχει την ονομασία Trump Towers και έγινε σε συνεργασία με τον Ομιλο Dogan. To κτίριο έχει συνολικό εμβαδό 300.000 τμ. και αποτελείται από 39 ορόφους πολυτελών διαμερισμάτων και 37 ορόφους γραφείων. Παράλληλα στην είσοδο υπάρχει εμπορικό κέντρο. Συνολικά μαζί με τα καταστήματα υπολογίζεται ότι στο κτίριο εργάζονται 2000 άνθρωποι. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει τότε πως η επένδυση αυτή του Τράμπ δείχνει την εμπιστοσύνη των ξένων στην Τουρκία καθώς είναι η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας των ακινήτων κάνει μια τέτοια επένδυση στην Ευρώπη.
BN-QH505_TRUMPF_M_20161017115533
Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Κωνσταντινούπολη έχει γίνει σημαντικό σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο «γι’αυτό και όλα τα ξενοδοχεία λειτουργούν με πληρότητα που ξεπερνά το 90% και δεν προλαβαίνουν» ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός.  Την ίδια στιγμή ο Ελληνας πρωθυπουργός έχοντας άγνοια κινδύνου και με μια εφηβική ιδεοληψία εκφωνεί στην Αβάνα επικήδειο του Κάστρο τον οποίο τόσο οι ΗΠΑ αλλά και η Γερμανία θεωρούν δικτάτορα! Αποτέλεσμα να ξεμένουμε επικίνδυνα από συμμάχους. Οχι, δεν θα υπάρξει ένας Κλίντον ή ένας Χόλμπρουκ να τηλεφωνήσουν (και κυρίως να εισακοσθούν) από τον Σουλτάνο Ερντογάν. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Σκατά!
kemal4daroğlu
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε ομιλία του εξαπολύει πυρά κατά του Ερντογάν γιατί δεν επεμβαίνει, όπως είπε, για να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες οι οποίες είναι τουρκικές. Ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP επανήλθε στο θέμα των βραχονησίδων στο Αιγαίο υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά – όπως είχε κάνει και στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν ο Ερντογάν είχε αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης – ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα.
«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η “ΤΔΒΚ” έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο» σημείωσε. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε, στην ομιλία στους βουλευτές του κόμματός του, «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».
«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε. Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.
«Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα». Και πρόσθεσε: «Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, “τα εδάφη μας μειώθηκαν”. Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;»
Είναι προφανές πώς η Τουρκία κλιμακώνει την πολεμική ρητορική της. Από τη μία ο Ερντογάν ζητάει επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης και αξιώνει η Κύπρος να αλλάξει σημαία και από την άλλη ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης ζητά η Τουρκία να πάρει 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο γιατί, όπως είπε «της ανήκουν».
Να σημειωθεί ότι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δηλώσεις τουρκικής ηγεσίας σχετικά με το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης».
mathites1
Την ίδια στιγμή στην Κατεχόμενη Κύπρο ξεχειλίζει η οργή για το θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο 3 άτομα, ανάμεσά τους και δύο 16χρονες μαθήτριες, έχασαν τη ζωή τους. Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία προς το γραφείο του «πρωθυπουργού» με αίτημα την παραίτηση της «κυβέρνησης». Οι μαθητές, απαιτούν ακόμη την επιδιόρθωση των δρόμων τους, ενώ αποκαλούν την «κυβέρνηση» δολοφόνους.  Παράλληλα με μήνυμά τους προς την Τουρκία ζητούν όπως η Άγκυρα σταματήσει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά θέματα. Κάποιοι μαθητές μάλιστα ζήτησαν συνάντηση με τον λεγόμενο πρωθυπουργό και τον κάλεσαν να βγει έξω από το γραφείο, χωρίς ωστόσο καμία ανταπόκριση.
Οι μαθητές πετούν μπουκάλια και πορτοκάλια στο κτίριο που στεγάζεται το γραφείο του λεγόμενου πρωθυπουργού.
Σε μία άλλη εξέλιξη ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον «δικαστηρίου», το οποίο διέταξε την διήμερη κράτησή του.
Τις ιστορίες των θυμάτων του θανατηφόρου τροχαίου, φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητα τ/κ μέσα. Αυτή που ξεχωρίζει είναι εκείνη της 16χρονης İlayda Öztürk, στην οποία η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Η İlayda δεν καταγόταν από το χωριό Χάρτα, απ’ όπου ξεκίνησε το λεωφορείο, ωστόσο έμεινε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μία φίλη της, ενώ οι γονείς της απουσίαζαν στο εξωτερικό.
Για τις 16.00 (15.00 στις ελεύθερες περιοχές) συγκάλεσε έκτακτο «υπουργικό συμβούλιο» με αποκλειστικό θέμα την οδική ασφάλεια, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αναφέρει το ΚΥΠΕ, η συνεδρίαση θα γίνει στο «προεδρικό». Ο κ. Ακιντζί επισκέφθηκε το πρωί τους τραυματίες του χθεσινού θανατηφόρου τροχαίου που νοσηλεύονται στο “κρατικό” νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο Τ/κ ηγέτης ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση των μαθητών και ευχήθηκε περαστικά στους τραυματισμένους νεαρούς και τις οικογένειές τους.
 http://kourdistoportocali.com/news-desk/erntogan-pare-piso-tis-18-vrachonisides-pou-ine-tourkikes/
loading...