Καταραμένες ετικέτες -Ποιος σκέφτηκε να γεμίσει τα ρούχα με τεράστια ταμπελάκια που φαγουρίζουν

Καταραμένες ετικέτες -Ποιος σκέφτηκε να γεμίσει τα ρούχα με τεράστια ταμπελάκια που φαγουρίζουν
Πάνω που έχεις βάλει το καινούριο απόκτημα της γκαρνταρόμπας σου και περιμένεις να αποσπάσεις ένα κολακευτικό σχόλιο για την εμφάνισή σου, ξαφνικά αρχίσεις να έχεις φαγούρα, κάτι σε ενοχλεί, δυσκολεύεσαι να ξυστείς και διακριτικά προσπαθείς να τραβήξεις το καταραμένο ταμπελάκι, που σου έχει κάνει τη ζωή μαρτύριο.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αυτή η «μάστιγα» έχει αποκτήσει διαστάσεις τραγωδίας, μιας και οι κανονισμοί επιβάλλουν στις εταιρείες να φορτώνουν τα ρούχα με πολλές ετικέτες, γραμμένες σε όλες τις γλώσσες της Ε.Ε, όπου αναλυτικότατα δίνονται πληροφορίες στον καταναλωτή για την κατασκευή τους, το πώς πρέπει να πλένονται και ένα σωρό αλλά που κανεί μάλλον δεν διαβάζει.

Έτσι, κάθε φορά που αγοράζεις ένα μπλουζάκι, καταλήγεις να εξοπλίζεσαι με ψαλίδια και μαχαίρια για να απαλλαγείς από τον εφιάλτη. Σε περίπτωση που σε ευνοήσει η τύχη και δεν καταστρέψεις το ρούχο με μικρές τρύπες ή οριζόντιες τομές, τα απομεινάρια αυτής της καταραμένης ετικέτας πάντα θα είναι εκεί, να σε βασανίζουν. Άσε που ακόμα κι αν γίνει το θαύμα και καταφέρεις να την αφαιρέσεις τελείως, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ψάχνεις ποιο είναι το μπροστά και ποιο το πίσω μέρος κάθε φόρα που θέλεις να φορέσεις το αγαπημένο σου κομμάτι και να γίνουν κρόσσια τα νεύρα σου.

Κάποιοι διάσημοι οίκοι, όπως οι Balenciaga, Alexander Wang, Donna Karan κ.α , για να χρυσώσουν το χάπι έχουν δημιουργήσει ευφάνταστες κι εντυπωσιακές ετικέτες, που χτυπάνε στο μάτι, αλλά ερεθίζουν το δέρμα.






Στα μεγάλα πολυκαταστήματα, όπως το Zara ή το H &M δεν πρόκειται με τίποτα να ξεφύγεις- εδώ οι ετικέτες βρίσκονται σε αφθονία- και θα σε βλέπω να κόβεις καρτελάκια μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.




Κάποιες εταιρείες προσπάθησαν να μας σώσουν από τα προβλήματα, τυπώνοντας ουσιαστικά τις ετικέτες πάνω στο ύφασμα, όπως η GANT, ή οι εταιρείες αθλητικών ειδών (Nike, Adidas, Reebok ή Puma) για να κάνουν τα ρούχα τους πιο άνετα για τους αγοραστές. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις, ιδίως παλιότερα, πάλι είχαν σημειωθεί παράπονα, επειδή το μελάνι ξέβαφε σταδιακά και κατέστρεφε το ύφασμα, αλλά ευτυχώς η τεχνολογία έκανε το θαύμα της: οι εκτυπώσεις πλέον γίνονται ψηφιακά και έτσι σωθήκαμε.
Άλλοι μεγάλοι οίκοι πάλι έχουν εφεύρει έναν πιο καλαίσθητο τρόπο: ράβουν τις ετικέτες τους πάνω στο προϊόν, κάνοντας τες μάλιστα σήμα κατατεθέν τους, όπως για παράδειγμα οι μεταλλικές αλυσίδες της Stella McCartney. Οπότε και ετικέτα έχεις και στυλ.

Μια άλλη κατηγορία αγοραστών, επίσης, δεν αντέχει να βλέπει το νούμερό της κάθε μέρα και με λύσσα ξεσπάει σε αυτά τα μικρά κομμάτια από ύφασμα, που σου υπενθυμίζουν πόσα κιλά χρειάζεται να χάσεις και πόσες ώρες πρέπει να τρέξεις στο διάδρομο για να ανακτήσεις την χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, πριν τις απομακρύνετε, ρίξτε τους μια ματιά, γιατί περιέχουν οδηγίες πλυσίματος που είναι σωτήριες. Σήμερα υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά και υφάσματα που χρειάζονται ειδικούς τρόπους μεταχείρισης, για να μην καταστραφούν, όποτε αφιερώστε λίγο χρόνο, αν δεν θέλετε να κλαίτε τα λεφτά σας.

Πώς να απομακρύνετε τις ετικέτες με ασφάλεια:

Εξετάστε καλά πώς είναι ραμμένη η ετικέτα πάνω στο ρούχο και μην σας πιάνει μανία καταστροφής. Αν είναι ενσωματωμένη πάνω στο ύφασμα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην αφήσει σημάδια. Επίσης, ελέγξτε το υλικό της για να αποφύγετε τα ατυχήματα.
Κόψτε με ηρεμία, χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι, τις ετικέτες που κρέμονται και μην τις τραβάτε με το χέρι, γιατί μπορεί να καταστρέψετε το ύφασμα. Αφαιρέστε με προσοχή διακριτικά σήματα, καρφιτσάκια κι άλλα άχρηστα αντικείμενα που σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αν η ετικέτα είναι ραμμένη πάνω στο ύφασμα και θέλετε να τη βγάλετε, θα χρειαστείτε και μια βελόνα , για να την απομακρύνετε με ασφάλεια.
Μερικές φορές μπορεί να κόψετε μια ετικέτα αλλά να μείνει ένα κομμάτι της ακόμα πάνω στη ραφή. Πρέπει να προσπαθήσετε πολύ ψύχραιμα να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά υπολείμματα, προσέχοντας να μην κόψετε το ρούχο. Δουλέψτε με ένα μικρό ψαλίδι με αιχμηρή μύτη, για να τα βγάλετε. Μέτα μπορείτε με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια να καθαρίσετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει.

Υπάρχουν και μερικά ειδικά εργαλεία που υπόσχονται ότι θα σας σώσουν από τις ετικέτες, αλλά χρειάζονται προσοχή στη χρήση τους , γιατί πολλές φορές αφήνουν μικρές τρυπούλες.
loading...