Πόλεμος νεύρων στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι δοκιμάζουν την υπομονή των πιλότων μας

753826-xlarge_turkish-air-force.jpg
Με την υπομονή των Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας φαίνεται πως παίζουν οι Τούρκοι, οι οποίοι εξακολουθούν το άθλιο παιχνίδι των προκλήσεων και των παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν και την τακτική των αμφισβητήσεων, με την ανιστόρητη θεωρία των «γκρίζων ζωνών».

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τρία τουρκικά μαχητικά προχώρησαν χθες, Δευτέρα (12/12/2016) σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Υπενθυμίζεται πως και την προηγούμενη Παρασκευή (09/12/2016), ένας σχηματισμός αποτελούμενος από δύο αεροσκάφη, καθώς και μεμονωμένα ένα CN-235, εκ των οποίων δύο οπλισμένα, προέβησαν σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθήνας και σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ίδιο ακριβώς σκηνικό είχε επαναληφθεί και μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη (08/12/2016), όταν επτά τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 18 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πάνω βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σημειώνεται ότι τα τουρκικά μαχητικά, έξι από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμούς και ένα μεμονωμένο, προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τέσσερα από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Και σε αυτή την περίπτωση, ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως προβλέπεται βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν τη σαφή πρόθεση των εξ Ανατολών γειτόνων να δημιουργήσουν, πάση θυσία, ένα νέο «θερμό» επεισόδιο στο πρότυπο των Ιμίων, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 1996.

Το Newsbomb.gr, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και αυξημένη ευαισθησία επί των εθνικών θεμάτων, έχει προειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό την ελληνική κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Εξωτερικών για το ύπουλο παιχνίδι της Άγκυρας, με αλλεπάλληλα και εκτενή ρεπορτάζ, επισημαίνοντας σε κάθε ευκαιρία την κλιμακούμενη ελληνοτουρκική κρίση με φόντο το Αιγαίο.
loading...