Μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα!

Μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα! Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που θα λατρέψετε!
Συστατικά

Για το σιρόπι
500 ml νερό 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 150 γρ. μέλι 3 στικ κανέλας 3 ολόκληρα γαρύφαλλα 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Υλικά – μείγμα 1
400 ml χυμό πορτοκαλιού 400 ml σπορέλαιο 180 ml ελαιόλαδο 50 γρ. ζάχαρη άχνη 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 2-3 κ.γ. κανέλα 1/4
κ.γ. μοσχοκάρυδο 1 κ.γ σόδα 2 πορτοκάλια ξύσμα

Υλικά – μείγμα 2
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν. Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο. Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2. Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

TipΠροσοχή, η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι και δεν θα είναι τραγανά ύστερα!

Related Posts:

  • Τσουρέκια γεμιστά με μπισκότο και σοκολάτα Υλικά Συνταγής 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 1-1/2 κύβος νωπής μαγιάς (40 γρ.) 200 γρ. γάλα (χλιαρό) 120 γρ. βούτυρο 180 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο Για τη γέμιση 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 συσκευασία … Read More
  • Πεντανόστιμα μελομακάρονα Υλικά συνταγής... 900γρ. αλεύρι 1 φλιτζ. σιμιγδάλι 1 φλιτζ. ηλιέλαιο 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 100γρ. ζάχαρη 1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού 1 πορτοκάλι (το ξύσμα) 1 σφηνοπότηρο κονιάκ 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. σόδα φαγητού 2 κ.… Read More
  • Κρέπες σοκολάτα μπισκότο Υλικά για 2-4 άτομα... Για τη ζύμη 1 σφηνάκι κονιάκ 2 βανίλιες 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα 4 φλιτζάνια αλεύρι 3 φλιτζάνια γάλα Για τη γέμιση 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη ή μερέντα Θρυμματισμένα μπισκότα 150… Read More
  • Και όμως τόσο καιρό μαγειρεύουμε λάθος τη μπριζόλα μας…. Και όμως τόσο καιρό μαγειρεύουμε λάθος τη μπριζόλα μας… Δείτε ποιος είναι ο σωστός… Αν και εσείς ανήκετε στην μερίδα των καταναλωτών που ξεπαγώνουν τις μπριζόλες για να τις μαγειρέψουν, τότε κάνετε τεράστιο λά… Read More
  • Να μη ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα συμβουλεύουν οι επιστήμονες Νέα πολύτιμα και υγιεινά αντιοξειδωτικά καθώς και περισσότερους από 20 μεταβολίτες στην φλούδα της ντομάτας ανακάλυψαν επιστήμονες... και μας προτρέπουν να μην την ξεφλουδίζουμε. Η ανακάλυψη έγινε χάρη σε μια καινούργ… Read More
loading...