ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ!! Ετοιμος να ρίξει την κυβέρνηση ο Καμμένος

Aπίστευτη υποκρισία από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Την στιγμή που υπογράφει τα πάντα στους δανειστές χωρίς αντίσταση, έρχεται χωρίς αιδώ να καταγγείλει τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ για το Καστελόριζο. Μάλιστα χρησιμοποιούν- οι παλαβοί 53- το επιχείρημα ότι πήγαν και Χρυσαυγίτες βουλευτές στην εκδήλωση, επειδή την τελευταία στιγμή έκανε πίσω η ΝΔ παρότι ο Κυρικάκος Μτσοτάκης είχε δεσμευθεί στον Καμμένο ότι θα έδιναν το παρόν και βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας.

Προφανώς οι υποκριτές 53 αγνοούν ότι εκεί υπάρχουν Ελληνες στρατιώτες με ελληνικό αίμα. Προς τιμή αυτών των ηρώων έγινε αυτή η εκδήλωση. Το θέμα είναι γιατί ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ εξακολουθούν να στηρίζουν αυτή την άθλια φορομπηχτική πολιτική του Τσακαλώτου που είναι αδιέξοδη, διώχνει τις επενδύσεις, δεν ακουμπά το διεφθαρμένο δημόσιο και υπόσχεται μόνο αίμα και δάκρυα. Ο Τσακαλώτος που τεμαχίζει τις ζωές μισθωτών και συνταξιούχων έρχεται να ασχοληθεί με το ταξίδι του υπ. Αμυνας και των βουλευτών στη Μεγίστη. Είναι η ώρα ο Καμμένος να ρίξει αυτή την φορομπηχτική κυβέρνηση και να διαχωρίσει την τύχη του κόμματός του από αυτή την άθλια οικονομική πολιτική του Τσακαλώτου.

Αλλωστε επειδή η χώρα καταστρέφεται η Εξεταστική για το 3ο Μνημόνιο είναι πλέον αναπόφευκτη.

Οι «53» καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «ξεπλένει ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση» κάνοντας λόγο για «ένα σόου τόσο εύκολης όσο και πατριδοκάπηλης λογικής, εντάσσεται στον τρόπο παραγωγής της πολιτικής που κυριαρχεί στην ακροδεξιά ατζέντα».

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα commonality.gr οι «53» κάνουν, επίσης, λόγο για «ψευτολεονταρισμούς και παράτες» που όπως τονίζουν «δεν μπορούν να αποτελούν τον ενδεδειγμένο τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και άμυνας».

«Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη αυτής της ατζέντας, όχι απλώς δε μας αφορά, αλλά και μας ντροπιάζει» καταλήγουν στο κείμενό τους.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Η περιοδεία μέρους της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στο Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη χθες δε μπορεί παρά να εκτιμηθεί ως μια ενέργεια ανέξοδου τουλάχιστον εντυπωσιασμού. Αν ίσχυε όμως μόνο αυτό, τότε μια έκφραση δυσαρέσκειας θα αρκούσε. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά.
Τουναντίον, προκύπτουν δυο κίνδυνοι που εξοργίζουν.

Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση. Ο συναγελασμός μαζί τους σε ένα σόου τόσο εύκολης όσο και πατριδοκάπηλης λογικής, εντάσσεται στον τρόπο παραγωγής της πολιτικής που κυριαρχεί στην ακροδεξιά ατζέντα. Η πολιτική της νομιμοποίηση, το ξέπλυμα των νεοναζί -με εθνικό μάλιστα μανδύα- δεν είναι υπόθεση ούτε γενικά της κυβέρνησης, ούτε ειδικά των βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αντίστροφο χρειάζεται να γίνεται.

Επιπλέον, οι ψευτολεονταρισμοί και οι παράτες δεν μπορούν να αποτελούν τον ενδεδειγμένο τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Στην κρίσιμη συγκυρία που βρισκόμαστε, με τον Ερντογάν να διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός κράτους έκτακτης ανάγκης και να εκθέτει την ευρύτερη περιοχή σε αποσταθεροποίηση, τέτοιες ενέργειες μπορούν να αποβούν και επικίνδυνες.

Η διπλωματική εγρήγορση και η ανάγκη για υπεύθυνη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, στη βάση του διεθνούς δικαίου, συνιστούν δικλείδες άμυνας και ασφάλειας.

Ας είναι κατανοητό πως το αντίβαρο στην ακροδεξιά ατζέντα είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα αποκαθιστούν και θα διευρύνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό. Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη αυτής της ατζέντας, όχι απλώς δε μας αφορά, αλλά και μας ντροπιάζει.

http://kourdistoportocali.com/news-desk/ektakti-idisietimos-na-rixi-tin-kyvernisi-o-kammenos/
loading...