Πεντανόστιμα μελομακάρονα

Υλικά συνταγής...
900γρ. αλεύρι
1 φλιτζ. σιμιγδάλι
1 φλιτζ. ηλιέλαιο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
100γρ. ζάχαρη
1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα φαγητού
2 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα για το σερβίρισμα
για το σιρόπι
400ml νερό
400γρ. ζάχαρη
350γρ. μέλι
1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά της συνταγής σε μια μπασίνα και τα στέρεα σε άλλη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τα στέρεα υλικά στα υγρά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα μελομακάρονα και τα στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 με 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για τρία λεπτά απο την ώρα που θα πάρουν βράση. Ξαφρίζουμε και έπειτα βουτάμε τα μελομακάρονα για 2 λεπτά μέσα στο σιρόπι. Αν μας αρέσουν πολύ μελωμένα τα βουτάμε για 3-4 λεπτά.
Αν το σιρόπι αρχίσει να κρυώνει το ζεσταίνουμε χωρίς να πάρει βράση. Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδι.

loading...