Πατάτες με πράσο ογκρατέν

Υλικά συνταγής...
600γρ. πατάτες
2 πράσα
150γρ. γραβιέρα
150γρ. μπέικον
150γρ. κρέμα γάλακτος
80γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες (δεν θέλουμε να είναι εντελώς μαλακές όπως όταν κάνουμε πουρέ), τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σοτάρουμε ελαφρά τις πατάτες με το βούτυρο και μετά, τα πράσα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το μπέικον. Βουτυρώνουμε 1 ταψί, στρώνουμε τις πατάτες, μετά τη γραβιέρα με το μπέικον και πάλι πατάτες και τελειώνουμε, πάλι, με γραβιέρα και μπέικον. Τέλος, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσει!

loading...