Μαρμελάδα μανταρίνι κλασική

Η συνταγή της Ημέρας: Μαρμελάδα μανταρίνι κλασική
Υλικά συνταγής

2 κιλά μανταρίνια
1800γρ. ζάχαρη (ή και λιγότερη)
2 ποτήρια νερό
χυμός από 1 λεμόνι



Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (3 - 4 φέτες το καθένα).
Αφαιρούμε τα κουκούτσια (αν υπάρχουν) και τα δένουμε σε ένα τουλπάνι.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μανταρίνια, τα κουκούτσια, το νερό και τα αφήνουμε για 1 βράδυ.
Το πρωί τα βράζουμε για 45 λεπτά. Τα περνάμε από το multi, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη και ρίχνουμε το υπόλοιπο λεμόνι. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα, που αφού τα κλείσουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, γυρνάμε τα βάζα κανονικά και τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

loading...