Το Facebook εισάγει το Live Audio

Facebook Facebook
Όπως έχουμε ξαναφέρει το Facebook ασχολείται ιδιαίτερα με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών σε όλες τις πλατφόρμες της. Αυτή τη φορά ανακοίνωσε ότι το Live Audio είναι πλέον διαθέσιμο για Android και iOS κινητά τα οποία βέβαια διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η ανάγκη για ζωντανή μετάδοση είναι προφανής στη πλατφόρμα δεδομένου ότι πολλοί εκδότες έχουν βρει τρόπους να χρησιμοποιήσουν Live Video μόνο για την μετάδοση ήχου. Παραδείγματος χάρη, μερικοί χρησιμοποιούν το Facebook Live API ενώ άλλοι προσθέτουν και εικόνα όταν εκπέμπουν τις φωνές τους.

Το Live Audio δίνει την δυνατότητα παράκαμψης του βίντεο και μετάδοσης του ήχου στους φίλους σας. Αποτελεί σωτήρια λύση για την ζωντανή μετάδοση από περιοχές με κακή συνδεσιμότητα δικτύου αν θεωρήσουμε ότι η ζωντανή μετάδοση βίντεο καταλαμβάνει περισσότερο εύρος ζώνης από τον ήχο.

Οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν το ζωντανό περιεχόμενο από την αρχική σελίδα τους, να δημοσιεύσουν πιθανές ερωτήσεις και να κοινοποιήσουν τις αντιδράσεις τους. Αναμενόμενο είναι το γεγονός ότι οι εκπομπές μπορούν να κοινοποιηθούν στους φίλους με σκοπό όλο και περισσότεροι χρήστες να αποκτούν πρόσβαση σε αυτό.
Διαβάστε κι αυτό
ZIDOO X8 Android 6.0 TV BOX με 109 δολάρια

Πιο συγκεκριμένα, στους χρήστες Android το Facebοok δίνει την δυνατότητα χρήσης του Live Audio ενώ παράλληλα μπορούν αν κάνουν και κάτι άλλο. Με άλλα λόγια μπορούν να κλειδώσουν το κινητό τους και ο ήχος να συνεχίζει να κάνει streaming.

Οι χρήστες IOS μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ενώ παράλληλα πλοηγούνται και σε διαφορετικά μέρη του Facebοok.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το Facebοok δοκιμάζει την δυνατότητα Live Audio και σε διαφορετικούς εταίρους όπως το BBC World Service, LBC και Harper Collins.
loading...