Facebook: Βάζει μηχανισμό για να ελέγχει την εγκυρότητα των ειδήσεων

facebook
Μηχανισμό ελέγχου της εγκυρότητας των ειδήσεων εγκαθιστά το Facebook.

Το κοινωνικό δίκτυο θα περνάει από «κόσκινο» τις αναρτήσεις που εμφανίζονται ως ειδήσεις, για να διασφαλίζει ότι στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Αυτό θα γίνεται σε συνεργασία με ειδησεογραφικούς οργανισμούς όπως το διεθνές πρακτορείο Associated Press, το δίκτυο ABC News και τις ιστοσελίδες FactCheck.org, PolitiFact και snopes.com.

Σε περίπτωση που δεν πάρουν «πράσινο φως», οι αναρτήσεις θα χαρακτηρίζονται «αμφιλεγόμενες» και θα εμφανίζονται χαμηλότερα στο χρονολόγιο του χρήστη.

Όλα αυτά, γιατί το Facebook δέχθηκε σφοδρή κριτική στη διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, για προώθηση ψευδών ειδήσεων που ευνοούσαν τον Ντ. Τραμπ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα το δημοσίευμα ότι ο Πάπας Φραγκίσκος υποστήριζε την υποψηφιότητα Τραμπ ή ότι ομοσπονδιακός πράκτορας που ερευνούσε υπόθεση της Χ. Κλίντον βρέθηκε νεκρός.

Στόχος του Facebook είναι να επικεντρωθεί «στους χειρότερους των χειρότερων», δηλαδή σε αναρτήσεις που «βγάζουν μάτι» και δημιουργούνται από σπάμερ με ξεκάθαρα υστερόβουλες προθέσεις, όπως διευκρίνισε ο Άνταμ Μουσέρι, αντιπρόεδρος του Facebook, επικεφαλής της ροής ειδήσεων News Feed.
loading...