Pancakes σοκολάτας

Pancakes σοκολάτας


Για περίπου 30 μέτρια pancakes
480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 γρ. αλάτι
15 γρ. ζάχαρη άχνη
4 πολύ μεγάλα αβγά
500 ml γάλα
250 ml λάδι
5 ml εκχύλισμα βανίλιας ή κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα αβγά και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του αλευριού σε μικρές ποσότητες, λίγο-λίγο και ανακατεύοντας ελαφρά, ώστε να γίνει λείο και ρευστό.

Σημείωση: Αν σφολιάσει, μπορούμε να το περάσουμε από μίξερ ή από ένα κόσκινο. Προσθέτουμε το λάδι σε μία λεπτή ροή σαν κλωστή –το μείγμα θα πήξει σιγά-σιγά. Ρίχνουμε, ανακατεύοντας, τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για περίπου 1 ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα πρώτα pancakes. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε από το μείγμα όση ποσότητα ακριβώς χρειάζεται για να καλύψει τον πάτο του. Ανασηκώνουμε και περιστρέφουμε ελαφρά το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα και στις άκρες και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου και γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά, όπου το αφήνουμε για άλλο 1 λεπτό. Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και εκεί διατηρούμε τα pancakes ζεστά.

loading...