Οι πόλεις με το κορυφαίο street food στον κόσμο

Οι πόλεις με το κορυφαίο street food στον κόσμο
Όλες σχεδόν οι πόλεις του κόσμου έχουν κάποιου είδους street food να προσφέρουν. Ωστόσο, ορισμένες πόλεις έχουν κατορθώσει να αναβαθμίσουν το φαγητό δρόμου σε ένα άλλο επίπεδο.

Τις πόλεις αυτές με το κορυφαίο street food παρουσιάζει σε αφιέρωμά του το Business Insider. Και μπορεί πόλεις όπως η Νέα
Υόρκη ή η Σιγκαπούρη να έρχονται αμέσως στο μυαλό κάποιου όταν ακούει για φαγητό δρόμου, όμως υπάρχουν και άγνωστοι προορισμοί για… τους μερακλήδες της γεύσης.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα του Business Insider με τις πόλεις που προσφέρουν πεντανόστιμο street food, αλλά και πληροφορίες για το πού να φάτε, τι να ζητήσετε και τι να αποφύγετε…
Σιγκαπούρη

Θεωρείται από τις πιο ασφαλείς street food πόλεις του κόσμου, χάρη στην αυστηρή τήρηση των κανονισμών, οπότε μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε. Τα κιόσκια είναι υποχρεωμένα να φέρουν βαθμούς καθαριότητας (από το A στο D), οπότε θα ξέρετε τι θα πρέπει να αποφεύγετε.
Που να πάτε: Μια καλή πρόταση είναι η πολυσύχναστη γειτονιά Maxwell Food Center όπου θα δείτε να στήνονται μεγάλες ουρές για κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι... Κοντά είναι και το Hong Lim Food Centre, τέλειο για τα πικάντικα νόστιμα πιάτα με θαλασσινά με βάση τη μανέστρα.
Σίδνεϊ
Είτε πρόκειται για το βιετναμέζικο banh mi, είτε βοδινά μπέργκερ Wagyu, η πολυποίκιλη σκηνή street food του Σίδνεϊ θα τους καλύψει όλους. Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία, οι πάγκοι, τα κιόσκια και τα τροχοφόρα που προσφέρουν γεύσεις στους περαστικούς, φημίζονται για την καθαριότητά τους χάρη στις αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την ασφάλεια των τροφίμων της πόλης και τις τακτικές επιθεωρήσεις καθαριότητας.
Η πόλη διαθέτει αρκετά κινητά «εστιατόρια« σε αρκετές πιάτσες και γειτονιές, που διαρκώς μετακινούνται. Οπότε, ο καλύτερος τρόπος για να τα εντοπίζετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Sydney Food Trucks και θα σας ενημερώνει για το πού βρίσκεται το κάθε φορτηγάκι. Αν έχετε όρεξη για έθνικ γεύσεις, τότε κατευθυνθείτε στην Hyde Park Night Noodle Markets (αξίζει κυρίως κάθε Οκτώβριο). Οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, η καλύτερη ασιατική κουζίνα βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ, Cabramatta ή Marrickville.
Κωνσταντινούπολη
Το φαγητό δρόμου στην Κωνσταντινούπολη είναι τρόπος ζωής. Ο ταξιδιώτης έχει στη διάθεσή του γευστικούς πειρασμούς σχεδόν σε κάθε γωνία. Αν και οι δρόμοι της πόλης φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία από ασφαλείς γεύσεις, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό, καλό είναι να αποφεύγονται τα θαλασσινά. Πωλητές θα βρείτε σε κάθε γειτονιά της πόλης, αλλά συγκρατείστε τα συγκεκριμένα παζάρια: Eminönü και Küçük Pazar.
Μπανγκόκ
Το φαγητό στο δρόμο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των κατοίκων οπότε μπορείτε να φάτε καλά, χωρίς να πατήσετε το πόδι σας μέσα σε εστιατόριο, καθώς στο δρόμο θα βρείτε μέχρι και πρωινό. Υπολογίζεται ότι πάνω από 12.000 πωλητές street food βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, αλλά προσοχή: δεν διαθέτουν όλοι τη σχετική άδεια. Που να πάτε: Μια καλή πρόταση είναι η Yaowarat, η τσάινατάουν της Μπανγκόκ και η Soi 38 night market.
Μαρακές
Το street food στο Μαρακές είναι από τα πιο γευστικά και συναρπαστικά στον κόσμο, με ποικιλία μπαχαρικών, χρωμάτων, υφών και επιρροών. Αν κι όπως φαίνεται δεν γίνεται αυστηρός έλεγχος, εντούτοις γίνονται επιθεωρήσεις από αρμόδιους και ποτέ δε μένουν αποφάγια για την επόμενη μέρα. Παρόλα αυτά, είναι μια αρκετά ασφαλή επιλογή. Όσο για το πού να πάτε, κάθε βράδυ η Djemaa el-Fna μετατρέπεται σε μια υπέροχο υπαίθρια... τραπεζαρία με ψητά κρέατα, πικάντικα κους κους...
Βομβάη
Με σχεδόν 250.000 πλανόδιους πωλητές, οι δρόμοι της Βομβάης αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για γαστριμαργική εξερεύνηση, είτε είστε τολμηροί, είτε προτιμάτε να παίξετε με ασφάλεια. Τα περισσότερα κιόσκια προσφέρουν υγιεινή τροφή και προς μεγάλη έκπληξη ικανοποιούν ακόμα και τους χορτοφάγους. Πρέπει να δώσετε όμως ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή καθώς υπάρχουν χιλιάδες πωλητές που δε διαθέτουν νόμιμη άδεια.
Για το καλύτερο wallah και vada pav (το απόλυτο street food της πόλης), θα πρέπει να επισκεφτείτε τη γειτονιά Shivaji.
loading...