Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι ερωτεύονται πιο δύσκολα

Ο έρωτας και η αγάπη είναι εύκολο να κατανοηθούν. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για τα δύο αυτά συναισθήματα,  αν μπορούν να...
υπάρξουν, αν συνδέονται, αν εξαφανίζονται, πότε εμφανίζονται και τι αποτελέσματα που έχουν στην ψυχοσύνθεση και στη δομή της ζωής  του ατόμου. Μία τελευταία θεωρία έρχεται να προστεθεί σε όλα τα παραπάνω, η οποία αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι έξυπνοι άνθρωποι είναι δυσκολότερο να ερωτευτούν.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Μπορούν να αναλύσουν τα συναισθήματα – τόσο τα δικά τους και άλλων ανθρώπων

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στο να συλλέγουν πληροφορίες και να βγάζουν συμπεράσματα και αυτό είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Είναι πιο επιρρεπείς στο να τρέχουν μακριά από μια σχέση με το πρώτο πρόβλημα.

2. Χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ανοιχτούν σε κάποιο άλλο πρόσωπο

Ο εγκέφαλος δεν σταματά να λειτουργεί και ποτέ δεν παύει να αποκαλύπτει στοιχεία και λόγους για τους οποίους κάτι μπορεί να πάει στραβά. Ως αποτέλεσμα, οι ευφυείς άνθρωποι δυσκολεύονται να ανοιχτούν στους άλλους. Γνωρίζουν και κατανοούν ότι κάθε σχέση είναι ένας κίνδυνος και αυτός είναι ο λόγος που συχνά φαίνονται πάρα πολύ ανεξάρτητοι, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να μην είναι.

3. Απορρίπτουν λόγω προηγούμενων εμπειριών

Αυτό είναι μια άλλη παγίδα για τους έξυπνους ανθρώπους. Πράγματα που κατέστρεψαν τις προηγούμενες σχέσεις τους δεν είναι πάντα υποχρεωτικό ότι θα επαναληφθούν και στις επόμενες, αλλά είναι δύσκολο γι” αυτούς να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Θυμούνται πολύ καλά πόσο οδυνηρό ήταν να χωρίσουν την προηγούμενη φορά και ασυνείδητα προβάλλουν τις ατυχείς εμπειρίες τους πάνω στο άτομο που είναι μαζί τους τώρα.

4. Είναι συνειδητή επιλογή το να είναι ελεύθεροι

Αυτό είναι γεγονός. Οι έξυπνοι άνθρωποι βλέπουν ξεκάθαρα ότι είναι καλύτερα και πιο άνετα να είναι μόνοι τους, παρά μαζί με ένα άτομο που δεν είναι δικό τους. Αυτή είναι μία συνειδητή και καλά μελετημένη απόφασή τους. Τις περισσότερες φορές παραμένουν μόνοι όχι λόγω της κατάστασής τους, αλλά επειδή θέλουν να είναι έτσι και αισθάνονται πολύ καλά όταν είναι ένα με τον εαυτό τους.
loading...
loading...