Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας!

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας!
Υλικά Συνταγής

1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους

1 φλ. ελαιόλαδο

1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μουστάρδα

1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια
Αποτέλεσμα εικόνας για σουβλάκι πατάτας

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5΄-7΄, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.

Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Πηγή: ourlife.gr

Related Posts:

  • Πεντανόστιμα μελομακάρονα Υλικά συνταγής... 900γρ. αλεύρι 1 φλιτζ. σιμιγδάλι 1 φλιτζ. ηλιέλαιο 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 100γρ. ζάχαρη 1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού 1 πορτοκάλι (το ξύσμα) 1 σφηνοπότηρο κονιάκ 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. σόδα φαγητού 2 κ.… Read More
  • Να μη ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα συμβουλεύουν οι επιστήμονες Νέα πολύτιμα και υγιεινά αντιοξειδωτικά καθώς και περισσότερους από 20 μεταβολίτες στην φλούδα της ντομάτας ανακάλυψαν επιστήμονες... και μας προτρέπουν να μην την ξεφλουδίζουμε. Η ανακάλυψη έγινε χάρη σε μια καινούργ… Read More
  • Κρέπες σοκολάτα μπισκότο Υλικά για 2-4 άτομα... Για τη ζύμη 1 σφηνάκι κονιάκ 2 βανίλιες 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα 4 φλιτζάνια αλεύρι 3 φλιτζάνια γάλα Για τη γέμιση 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη ή μερέντα Θρυμματισμένα μπισκότα 150… Read More
  • Και όμως τόσο καιρό μαγειρεύουμε λάθος τη μπριζόλα μας…. Και όμως τόσο καιρό μαγειρεύουμε λάθος τη μπριζόλα μας… Δείτε ποιος είναι ο σωστός… Αν και εσείς ανήκετε στην μερίδα των καταναλωτών που ξεπαγώνουν τις μπριζόλες για να τις μαγειρέψουν, τότε κάνετε τεράστιο λά… Read More
  • Τσουρέκια γεμιστά με μπισκότο και σοκολάτα Υλικά Συνταγής 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 1-1/2 κύβος νωπής μαγιάς (40 γρ.) 200 γρ. γάλα (χλιαρό) 120 γρ. βούτυρο 180 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο Για τη γέμιση 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 συσκευασία … Read More
loading...