Αυθεντική ιταλική γαριδομακαρονάδα

Αυθεντική ιταλική γαριδομακαρονάδα
Στη συνταγή αυτή δείχνουμε τον τρόπο που φτιάχνεται η γαριδομακαρονάδα με την αυθεντική ιταλική σάλτσα μπισκ. Η οποία είναι η βάση για πολλά γκουρμέ φαγητά όπως και η αστακομακαρονάδα. Απαιτεί περισσότερο χρόνο από μία απλή σάλτσα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει 100%! Στο βίντεο δείχνουμε αναλυτικότατα βήμα-βήμα τη συνταγή και τα δύσκολα γίνονται εύκολα! Καλή επιτυχία!!!



Τι χρειαζόμαστε:

Γαρίδες με κέλυφος 1 κιλό
350 γραμμάρια σπαγγέτι
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μεγάλο καρότο
1 πιπεριά πράσινη
10 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι σέλερι
2 μικρά κουτάκια πελτέ ντομάτας
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
δάφνη
πιπέρι μαύρο σε κόκκους
ελαιόλαδο
κόκκινο κρασί



Πώς το κάνουμε:

Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε τις γαρίδες, βγάζουμε το εντεράκι και κρατάμε τα κεφάλια αφού από αυτά θα βγεί η σάλτσα μας.
Σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κεφάλια και ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα λαχανικά μας και τα σωτάρουμε για αρκετή ώρα.
Επειτα προσθέτουμε τον πελτέ και τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αμέσως σβήνουμε με το κρασί.
Το αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε το νερό (λεπτομέρειες στο βίντεο αναλυτικότατα).
Οταν έχουν λιώσει τα υλικά μας, σουρώνουμε κρατώντας μόνο την σάλτσα μας.
Παράλληλα έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα έχουμε βγάλει 1 λεπτό πριν γίνουν αλ ντέντε.
Τις γαρίδες τις ρίχνουμε στο ζουμί τους να βράσουν (αφού το έχουμε στραγγίξει) όχι για πάνω από 3 λεπτά και τις αφαιρούμε από τη σάλτσα για να μην γίνουν "λάστιχο".
Ριχνουμε τα σπαγγέτι στη σάλτσα μας και βράζουν μαζί μέχρι να είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε και... καλή όρεξη!!!



loading...