Έρωτας: Tι να κάνεις όταν θες μια γυναίκα αλλά σε αποφεύγει...

Λοιπόν, είμαι 30 χρονών, ουσιαστικά δεν κατάφερα ακόμη να κάνω σχέση στη ζωή μου, παρότι έχω κάνει κάποιες προσπάθειες. Αυτό έχει αρχίσει να με ανησυχεί πλέον γιατί τα χρόνια περνάνε και θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά. Επίσης θέλω οι ηλικιωμένοι γονείς μου να δούνε εγγονάκι/α ή τέλος πάντων να φύγουν ήσυχοι ότι αποκαταστάθηκα. Τώρα ξεκινάει το κυρίως θέμα.

Πηγα στην Αθήνα για να κάνω μια θεραπεία. Έμεινα 5 μέρες. Το βράδυ της τρίτης μέρας στο διπλανό κρεβάτι ήρθε ένας ηλικιωμένος κύριος για να χειρουργηθεί στο πόδι την επόμενη μέρα. Τον συνόδευε η κόρη του. Τελικά λόγω πολλών προβλημάτων υγείας που είχε και κάποιας επιπλοκής δεν χειρουργήθηκε. Τον κράτησαν μέσα για θεραπεία. Τις 2 μέρες που μείναμε μαζί, λίγο ο χαρακτήρας της κόρης λίγο ότι την λυπόμουν, την συμπάθησα. Μιλούσαμε κιόλας. Όταν έφυγα, τότε, την ίδια κιόλας μέρα κατάλαβα ότι δεν ήταν απλή συμπάθεια, αλλά κάτι πολύ πιο δυνατό. Αυτό που λένε ΕΡΩΤΑΣ. Ότι και να έκανα την σκεφτόμουν. Να σημειώσω ότι άφησα να καλλιεργηθεί αυτό γιατί ήξερα ότι δεν ήταν αρραβωνιασμένη ή παντρεμένη.

Μετά από 2-3 μέρες επικοινώνησα μαζί της για να ρωτήσω για τον πατέρα της. Όταν ξαναεπικοινώνησα δεύτερη φορά και μου είπε ότι βγήκαν, κατευθείαν χωρίς δεύτερη σκέψη, εγώ που για να κάνω κάτι το σκέφτομαι 10 φορές, της αποκάλυψα τα αισθήματα μου, της ζήτησα να τα φτιάξουμε και να μην σκεφτεί την απόσταση, σήμερα αυτό διορθώνεται με την τεχνολογία για αρχή και πλέον οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Χωρίς να με κόψει, χωρίς τίποτα, με άφησε να τελειώσω, με ευχαρίστησε, μου είπε ότι εδώ και κάποιους μήνες βρίσκεται σε μία περίεργη σχέση.

Της είπα ότι το σέβομαι, ζήτησα συγγνώμη, εκείνη μου είπε ότι όποτε θέλω μπορώ να επικοινωνώ για να ρωτάω για τον πατέρα της. Ακόμα και ο τρόπος που με απέρριψε με σκλάβωσε. Μετά συνειδητοποίησα την φράση "περίεργη σχέση", το γύρισα από εδώ, το γύρισα από εκεί, συμπέρασμα δεν έβγαλα, αλλά δεν μπορούσα να ησυχάσω κιόλας. Σε 2 μέρες την ξαναπήρα και της είπα τον προβληματισμό μου, της είπα επίσης πως αν περιμένει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα εγώ μπορούσα να περιμένω λίγο καιρό. Μου απάντησε πως είναι εντάξει. Έλα που μέχρι σήμερα εγώ δεν πιστεύω ότι έχει σχέση. Ακόμη την αγαπώ. Αλλά στο ενδιάμεσο συνέβησαν δυσάρεστα γεγονότα, συνέχισα να επικοινωνώ μαζί της 1-2 φορές μάλιστα μέσω Viber της έστειλα από ένα τραγούδι, της είπα ότι δεν μπορώ να την ξεχάσω... Τώρα που πενθεί την έχω αφήσει ήσυχη, πίστευα ότι θα ήταν ευκαιρία να την ξεπεράσω. Όμως όχι. Από εσάς θέλω μια συμβουλή, να προσπαθήσω να την ξεπεράσω ή να συνεχίσω και πως και στις 2 περιπτώσεις;

Υ.Γ: Όπως είπα δεν πίστεψα ότι έχει σχέση, απλά δεν ήταν η κατάλληλη περίοδο και δεν ήθελε να κάνει σχέση και ίσως κι εγώ να βιάστηκα, αλλά σντε και περίμενα λίγο, με τις μετέπειτα εξελίξεις πότε θα μπορούσα να το κάνω. περιμένω μια απάντηση σας είτε από κάποιον ειδικό συνεργάτη σας. Αυτό που ζω αυτούς τους μήνες μου είναι πρωτοφανές, τόσο δυνατό έρωτα δεν έχω ξανανιώσει. Για να σας προλάβω, δεν έχει σχέση με αυτό που έγραψα στην αρχή ότι θέλω να κάνω οικογένεια.

Ευχαριστώ και συγγνώμη που σας κούρασα τόσο.

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός
Αγαπητέ αναγνώστη:

Ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που δείχνετε να μοιραστείτε το συναίσθημα και τον προβληματισμό σας. Είστε ένας πολύ δυνατός άνθρωπος που μέσα από τη δυσκολία κατάφερε να δει ένα όμορφο συναίσθημα και να το δώσει στη Μαρία. Ήταν πολύ γενναίο εκ μέρους σας να της μιλήσετε ανοιχτά, όχι μόνο επειδή πήρατε την πρωτοβουλία αλλά επειδή καταθέσατε το συναίσθημά σας σ'αυτήν χωρίς αναστολή. Δεν ξέρω αν αυτό σας ήταν εύκολο, όμως φαίνεται πως τώρα δεν έχετε και πολλά να κάνετε παρά να περιμένετε. Μπορεί να θέλετε πολύ να ασχοληθείτε μαζί της όμως το να αμφισβητείτε αυτά που σας είπε δεν θα σας οδηγήσουν σε κάποιο πραγματικό αποτέλεσμα. Μη βαραίνετε τη σκέψη σας με αμφιβολίες τέτοιου είδους. Αν θέλετε να τη διευκολύνετε, με το όποιο ρίσκο αυτό περιλαμβάνει, στέλνετε το ενδιαφέρον σας μα κάντε υπομονή και θα επικοινωνήσει αυτή μαζί σας ενδεχομένως. Αν δε το κάνει το να την ξεχάσετε δεν είναι κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Θέλει απλά το χρόνο του και θα το διαπιστώσετε την επόμενη φορά που θα σας ελκύσει μια άλλη γυναίκα.

http://www.boro.gr/155577/erwtas-ti-na-kaneis-otan-thes-mia-gynaika-alla-se-apofeygei
loading...