Αρνάκι χριστουγεννιάτικο στη λαδόκολλα

Αρνάκι χριστουγεννιάτικο στη λαδόκολλα
Συστατικά:

αρνίσιο μπούτι 2 – 2½ κιλά, ξεκοκκαλισμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
4 καρότα μέτρια, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
½ φλυτζάνι κουκουνάρια, καβουρντισμένα
4 σκελίδες σκόρδο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, ολόκληρο
3 – 4 κλαράκια θυμάρι, φρέσκο
1 – 2 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
2 – 3 κλαράκια δεντρολίβανο, φρέσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 – 1½ κιλό πατατούλες, καθαρισμένες

Οδηγίες:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Πλένω και σκουπίζω καλά το κρέας. Καβουρντίζω τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα καρότα, το κεφαλοτύρι και τα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με ρίγανη.
Απλώνω στον πάγκο μια λαδόκολλα και βάζω πάνω το μπουτάκι. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη. Κάνω βαθιές τομές σε διάφορα σημεία στο κρέας και βάζω από ένα κομμάτι σκόρδου και λίγη από τη γέμιση. Απλώνω και την υπόλοιπη γέμιση πάνω στο μπουτάκι και προσθέτω το ροζ πιπέρι. Αλείφω με τη μαργαρίνη και ραντίζω με το ελαιόλαδο.
Τυλίγω το κρέας σε σφιχτό ρολό και δένω με σπάγκο για να μην ανοίξει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις πατατούλες, τις αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με ρίγανη.
Βάζω το αρνίσιο ρολό στο κέντρο της λαδόκολλας και γύρω του τις πατατούλες. Προσθέτο τα κλαδάκια από το φρέσκο θυμάρι και το δεντρολίβανο και κλείνω τη λαδόκολλα σε σφιχτό πακέτο. Αν χρειαστεί, βάζω και δεύτερο φύλλο λαδόκολλας. Δένω το πακέτο με σπάγγο.
Βρέχω λίγο τη λαδόκολλα, βάζω το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω για 2 ώρες.

Related Posts:

  • Ιταλικό γλυκό που θα σας πάρει το μυαλό: Κορμός τιραμισού Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια Υλικά Για 4-6 άτομα 500 γραμμάρια μασκαρπόνε 200 γραμμάρια ζάχαρη 6 αυγά χωρισμένα ασπράδια με κρόκους 9 μπισκότα σαβαγιάρ 150 γραμμάρια κακάο σκό… Read More
  • Κουραμπιέδες με σοκολάτα Υλικά 500γρ μαργαρίνη 1 φλιτζάνι ζάχαρη ½ φλιτζάνι κονιάκ 1 αυγό 200γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα 1 φλιτζάνι κακάο Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη Λίγο ανθόν… Read More
  • Μαργαρίνη ή βούτυρο; Μια ακόμη μελέτη συνηγορεί υπέρ της μαργαρίνης στο δίλημμα "μαργαρίνη ή βούτυρο;" Δείτε μικρές και απλές αλλαγές στην καθημερινή σας διατροφή για να διατηρούμε την υγεία της καρδιάς μας Μια πρόσφατη σημαντική μ… Read More
  • Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για πεντανόστιμη γαλοπούλα ψητή σε σχήμα πεταλούδας Η ημέρα των Χριστουγέννων πλησιάζει και πολλές νοικοκυρές θα επιλέξουν για το μεσημεριανό γιορτινό τους γεύμα την... παραδοσιακή γαλοπούλα. Ο Άκης Πετρετζίκης μέσα από το κανάλι του «Kitchen Lab by Akis» στο YouTu… Read More
  • Φανταστικός Κορμός πραλίνα Υλικά Συνταγής Για το παντεσπάνι 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ. ζάχαρη 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος 3/4 φλ. αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ. σόδα 1/2 κ.γ. κανέλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο 2 πρέζες αλάτι Για … Read More
loading...