Το δηλητήριο της αφιβολίας κυλάει πλέον στις φλέβες των υπερθεματιστών

Την μέθοδο LOUVARIS PAMPERS επιλέγει η κυβέρνηση για να επιστρέψει την πρώτη δόση της άδειας που πλήρωσαν ήδη οι 4 υπερθεματιστές Αλαφούζος, Μαρινάκης, Σαββίδης και Κυριακού. Σας θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε ο πρώτος υπερθεματιστής για τις τηλεοπτικές άδειες δίνοντας 14,5 εκατ. ευρώ στο δημόσιο.

Ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που επίσης πλήρωσε το 1/3 του συνολικού ποσού για τις τηλεοπτικές άδειες δηλαδή 26,3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία Dimera Media του Ιβάν Σαββίδη κατέβαλε το ποσό των 20,5 εκατ και ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 τα περίπου 25,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότηση του.

Καθώς κυλούσαν οι μέρες και οι μήνες τη συμμαχία των Προθύμων Υπερθεματιστών άρχισαν να την ζώνουν τα φίδια του ενός για τον άλλο. Κι΄αυτό καθότι είναι σχεδόν πρωτοφανές για την ελληνική πραγματικότητα 4 οξυδερκείς επιχειρηματίες να έχουν καταβάλει στο ελληνικό κράτος πάνω από 100 εκατ. ευρώ και να μην έχουν εξασφαλίσει την οριστική άδεια. Ετσι καθότι και οι 4 θεωρούν στανταράκι απατεώνα το ελληνικό δημόσιο τσίμπησαν εύκολα στη βρώμα που κυκλοφόρησε πως σε κάποιους από τους 4 επεστράφησαν σε πρώτες πρωινές ώρες τα εκατομμύρια της πρώτης δόσης. Το σαράκι της αμφιβολίας άρχισε να ζώνει τον έναν για τον άλλο και όλοι μαζί για το ελληνικό δημόσιο. Τουλάχιστο δύο από τους 4 υπερθεματιστές υποψιάζονται πως οι άλλοι δύο έχουν πάρει πίσω τα μύρια της πρώτης δόσης και μάλιστα κυκλοφορούν συναρπαστικά φίδια για τον τρόπο που επεστράφησαν τα χρήματα. Είναι πολύ πιθανό όλα αυτά που κυκλοφορούν να είναι απλά ραδιοαρβύλα καθότι ο υπουργός Νίκος Παππάς όταν οι 4 ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω ήταν άτεγκτος και μόνο που δεν τους έβρισε.

Αυτό όμως δεν καθησύχασε τους 4 υπερθεματιστές οι οποίοι τρέμουν στην ιδέα ότι αύριο μπορεί να προκύψει μια οικουμενική-χαοτική κυβέρνηση ή ακόμη και να επιστρέψουμε στην αλανιάρα ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ η οποία θα αντιγράφει το ευρώ όπως κάνει η τουρκική λίρα, για να νομίζει ο ελληνούλης ότι έχει ευρά στην τσέπη του.

Τέλος πάντων το δηλητήριο της καχυποψίας κυλάει πλέον στις φλέβες των 4 υπερθεματιστών που όπως λένε και οι ίδιοι δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στον κώλο τους-με το συμπάθιο.

Greek-American multimillionaire banker, George Koskotas, charged w. embezzling from his Bank of Crete, re Greek govt. corruption scandal, in prison. (Photo by Steve Liss/The LIFE Images Collection/Getty Images)
Ο Γιώργος Κοσκωτάς ο οποίος γεννήθηκε το 1954, πήγε στην Αμερική με τους γονείς του το 1970.Όλοι τον θεωρούσαν ως ένα έξυπνο και υπερ-ενεργητικό άνθρωπο. Την ενέργεια του ,ωστόσο,συχνά τη διοχέτευε προς λάθος κατεύθυνση.Τα μπλεξίματα του ξεκίνησαν όταν αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με την κατηγορία ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει πλαστά αντίγραφα γραμμάτων του Πανεπιστημίου. Εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής όταν και απέκτησε πλαστές ταυτότητες για αρκετούς από τους υπαλλήλους του τις οποίες μάλιστα χρησιμοποίησε για να απαιτήσει ασφάλιστρα και επιστροφές φόρων.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1979 αναλαμβάνει διευθυντική θέση στην Τράπεζα Κρήτης. Πέντε χρόνια αργότερα, στα τέλη του 1984 όταν η Τράπεζα Κρήτης διατίθεται προς πώληση έναντι του ποσού των 9 εκαττομυρίων δολλαρίων, ο Κοσκωτάς με αξιοπερίεργο τρόπο κατορθώνει να την αγοράσει. Εκείνη την περίοδο ουδείς ασχολήθηκε με την προέλευση των χρημάτων. Σταδιακά ο Κοσκωτάς αυξάνει τη δύναμη του και μέχρι τα 34 του φθάνει να έχει στην κατοχή του εκτός της Τράπεζας Κρήτης την εκδοτική εταιρία Γραμμή Α.Ε.(η οποία περιλάμβανε 5 περιοδικά,3 εφημερίδες και 1 ραδιοφωνικό σταθμό) και τη λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας,τον Ολυμπιακό.
Οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι της εποχής βλέποντας την ραγδαία άνοδο του νέου μεγαλοεκδότη και φοβούμενες τον ανταγωνισμό,αρχίζουν να αναζητούν την πηγή του πλουτισμού του Κοσκωτά. Την ίδια περίοδο ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου εισήχθη εσπευσμένα στο Χέρφιλντ με στένωση αορτής. Τα «αρθράκια» που μέχρι τότε αναρωτιόντουσαν για το «ποιος είναι τελικά αυτός ο Κοσκωτάς» απέκτησαν τότε πηχυαίους τίτλους. Το κουβάρι είχε αρχίσει να ξετυλίγεται.
Έτσι,το 1988 μετά από έλεγχο στην Τράπεζα Κρήτης ξεσπά ίσως το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην Ελλάδα που αφορούσε υπεξαίρεση 32 δισεκατομμυρίων δραχμών. Στο σκάνδαλο αυτό κατηγορηθηκαν ότι ενεπλάκησαν στελέχη της τότε κυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίων του ως μια συνομωσία των «σκοτεινών αντιδραστικών δυνάμεων» και των «ξένων κύκλων» για να «αποσταθεροποιήσουν» την Ελλάδα. Ακολουθεί περίοδος μεγάλης πολιτικής έντασης που οδηγεί στην ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1989.
Ο Κοσκωτάς συνελήφθη στις 23 Νοεμβρίου του 1988 στη Μασσαχουσέτη και φυλακίστηκε στις Η.Π.Α. έως την έκδοση του στην Ελλάδα το 1991. Η δίκη που πέρασε στην ιστορία ως «Μεγάλη Δίκη»,«Μητέρα των Δικών» ή «Δίκη του Αιώνα» άρχισε στις 16 Μαρτίου 1991 και κράτησε δέκα μήνες ενώ οι 142 συνεδριάσεις μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από την κρατική και την ιδιωτική τηλεόραση.
Στη δίκη αυτή καταδικάστηκαν ο Δημήτρης Τσοβόλας(δυόμισι χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για δύο χρόνια) και ο Γιώργος Πέτσος(καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή και στέρηση επίσης των πολιτικών του δικαιωμάτων), ενώ ο συγκατηγορούμενός τους Μένιος Κουτσόγιωργας υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό και καρδιακό επεισόδιο και έπεσε λιπόθυμος μέσα στο Δικαστήριο. Πέθανε μια εβδομάδα αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώθηκε κατά πλειοψηφία.Στην υπόθεση αυτή ανέλαβε το μερίδιο της πολιτικής του ευθύνης όχι μόνο διότι στην περίοδο που δραστηριοποιήθηκε ο Γ. Κοσκωτάς ήταν πρωθυπουργός, αλλά και διότι η κυβέρνησή του δεν κατόρθωσε να εμποδίσει την οικονομική αναρρίχηση ενός ανθρώπου χωρίς επιφάνεια που αποδείχθηκε εκ των υστέρων απατεώνας. Αρνήθηκε όμως την οποιαδήποτε σχέση με την ποινική πλευρά της υπόθεσης και γι’αυτό το λόγο αρνήθηκε να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία καταγγέλλοντάς την ως μεθόδευση των πολιτικών του αντιπάλων και σκευωρία εις βάρος του και εις βάρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Γιώργος Κοσκωτάς αποφυλακίστηκε στις 16 Μαρτίου του 2001.Του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα 2 φορές το μήνα.
Ως πρόεδρος του Ολυμπιακού,πραγματοποίησε μια μεταγραφή που δημιούργησε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη: αυτή του Λάγιος Ντέταρι έναντι του ποσού του 1 δις.δρχ.
Προς το τέλος της δεκαετίας του 80, όταν ο Κοσκωτάς ήταν το πρόσωπο της ημέρας και είχε αγοράσει τα πάντα, οι εφημερίδες που την είχαν γλιτώσει έκαναν πρωταπριλιάτικη πλάκα ανακοινώνοντας ότι ήταν τα νέα αποκτήματα του τραπεζίτη. Εκείνη την εποχή μάλιστα, η εφημερίδα «Ελεύθερη ώρα» είχε αποδείξει τις προφητικές της ικανότητες, καθώς αν και στα ψέματα δημοσίευσε ότι ο Κοσκωτάς είχε πτωχεύσει, το πρωταπριλιάτικο «νέο» επαληθεύτηκε λίγα χρόνια μετά.

Το ξέσπασμα του σκανδάλου του Κοσκωτά οδήγησε σε παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της τότε κυβέρνησης.
Ο Κοσκωτάς κατά το πρώτο στάδιο της φυλάκισης του στην Αμερική έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό TIME στην οποία ενέπλεκε τον πρωθυπουργό της χώρας Α.Παπανδρέου, το «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού Γ.Λούβαρη καθώς και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.Ο Α.Παπανδρέου απάντησε με μηνύση κατά του περιοδικού και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του.
Λίγα χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου η μόδα ήθελε να κυκλοφορούν στην πιάτσα φωτοτυπήμενα πεντοχίλιαρα μέσα σε Πάμπερς με τα οποία ισχυριζόταν ο Κοσκωτάς ότι γίνονταν οι μεταφορές των χρημάτων.
Ο ίδιος ισχυρίζεται σε μεταγενέστερη συνέντευξη του ότι τα λεφτά που υπεξαιρέθησαν «έφυγαν από την Τράπεζα Κρήτης, και το ‘χω δεχτεί ότι έφυγαν, αλλά πήγαν σε επενδύσεις μεσα στην Ελλάδα – στη «Γραμμή», στον Ολυμπιακό.»
Κατά τη διάρκεια της πρώτης του άδειας από τις φυλακές, ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης σε συνεντεύξεις που έδωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφερε ότι επιθυμεί να τον φωνάζουν «μεγαλοαπατεώνα», προκειμένου να ξεχωρίζει, όπως είπε, από τους υπόλοιπους απατεώνες.
http://kourdistoportocali.com/ipeople/medialand/kachypopsia-ton-4me-tin-methodo-louvaris-pampers-epistrofi-tis-1is-dosis/
loading...