700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
1-1/2 κύβος νωπής μαγιάς (40 γρ.)
200 γρ. γάλα (χλιαρό)
120 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο Για τη γέμιση
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 συσκευασία μπισκότα γεμιστά (τριμμένα)
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Αρχικά ενεργοποιούμε τη μαγιά, λιώνοντας την σε ένα μπολ με 5-6 κουταλιές της σούπας από το συνολικό
χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας από τη συνολική ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με
κουτάλι και αφήνουμε σκεπασμένη τη μαγιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες
στην επιφάνεια. Η μαγιά με τότε είναι έτοιμη προς χρήση, για ν αμπει στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά
για ζύμωμα.
Σε χαμηλή φωτιά, σε κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να
κρυώσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο το γάλα και τα αυγά χτυπημένα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το
αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά στο γάντζο.
Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος
ωρίμανσης της ζύμης εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό φύλο μακρόστενο.
Το αλείφουμε με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με μπισκότο και τριμμένη κουβερτούρα και το στρίβουμε.
Φτιάχνουμε και τα άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια τα πλέκουμε σε κοτσίδα ή τα
στρίβουμε ένα ένα και τα αφήνουμε σκεπασμένα, για να διπλασιαστούν, σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Αλείφουμε το τσουρέκι μας με διάλυμμα αυγού και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 40- 45 λεπτά.
http://www.argiro.gr